3E Innovatie & Advies

Subsidiebemiddeling

Binnen de dienstverlening als adviseur valt het beoordelen van projecten en investeringen op hun mogelijkheid voor overheid ondersteuning in de zin van subsidies en fiscale regelingen, alsmede administratieve vragen met betrekking tot voornoemde zaken.

Subsidie scan

Hiervoor biedt 3E Innovatie & Advies u een dienstverlening aan waarbij wij éénmaal per kwartaal een dagdeel bij u aanwezig zijn voor de intake van bij u lopende projecten die wij aansluitend zullen scannen op de mogelijkheden van regelingen en subsidies, kortweg genoemd de subsidiescan. Daarnaast bieden wij u bij deze scan vier uur per maand waarin wij alle voorkomende vragen met betrekking tot regelingen en subsidies zullen trachten te beantwoorden. Het ritme van drie maanden vloeit voort uit de aanvraag termijnen voor diverse energie- en milieusubsidies. Hierbij vind u het contract voor een kwartaal subsidie scan.

  Vergoeding

  Het inzetten van iedere regeling vergt een eigen aanpak en hierbij zal steeds op maat naar de vergoeding gekeken worden. Het is daarbij zeker niet altijd zo dat het principe “no cure no pay” toegepast kan worden (zoals wel het geval is bij de WBSO-aanvragen), wel wordt over het algemeen met een “vaste en variabele vergoeding” gewerkt.

  WBSO subsidie

  3E Innovatie & Advies heeft in de loop der jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van de WBSO subsidie bemiddeling.
  De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor Speur- en Ontwikkelingswerk, vergelijkbaar met Research and Development (R&D) compenseert. Technologische vernieuwing is van groot belang. De concurrent zit niet stil. Als u uw proces innoveert of technisch nieuwe producten of programmatuur ontwikkelt, dan kan de WBSO u daarbij helpen.

  WBSO, paspoort voor de Innovatiebox

  Afgezien van het directe subsidievoordeel biedt de WBSO beschikking toegang tot de Innovatiebox faciliteit. Het deel van de winst (of kostenbesparing) dat toerekenbaar is aan de innovatiefunctie van het bedrijf wordt als innovatiewinst aangeduid. Het boxtarief vennootschapsbelasting dat van toepassing is op deze innovatiewinst bedraagt vanaf 1 januari 2010 slechts 5% (in plaats van het standaard VpB tarief van 19 – 25 %).

  WBSO aanvraag

  Voor een aanvraag voor WBSO-subsidie maken wij gebruik van de volgende documenten:

  WBSO dossiervorming

  Bij toekenning van een WBSO aanvraag is het noodzakelijk hiervoor een eenvoudig dossier aan te leggen, waarin de volgende zaken kunnen worden verzameld:

  Uren-registratie

  Per S&O-medewerker, een belangrijk onderdeel

  WBSO-subsidie

  De verkorte aanvraag tot WBSO-subsidie

  Z

  De toekenning

  De toekenning van de WBSO-subsidie

  U

  Research bescheiden

  Bronmateriaal research

  Technische specificaties en ontwerp

  l

  Functioneel ontwerp

  Presentatie materiaal

  Correspondentie / verslagen / notulen

  Fotografie / screenshots

  Correspondentie / verslagen / notulen